Cinc excursions a Barcelona amb Wikiloc. Sender de Vallvidrera.Sender de Vallvidrera. Centre Europeu de Barcelona, 2023 (CC). Font: Flickr

Cinc excursions amb Wikiloc a Barcelona

Com a estudiant universitari, és crucial trobar maneres d’escapar de l’ambient acadèmic i connectar amb la natura i el patrimoni que ofereix la ciutat. En aquesta guia, t’acostarem a cinc excursions amb Wikiloc a Barcelona, perfectes per a estudiants com tu que busquen escapades fàcils, accessibles i econòmiques.
En aquesta entrada, explicarem com que és l’eina d’excursionisme Wikiloc per presentar rutes pràctiques i interessants.

Què és wikiloc?

Wikiloc és una plataforma líder en l’àmbit de l’excursionisme i l’exploració a l’aire lliure, oferint una àmplia gamma de rutes i trajectes compartits per milers d’usuaris. La seva funcionalitat es basa en una col·lecció col·laborativa de rutes detallades, mapes i recursos per a la pràctica d’activitats a l’aire lliure. Com ara senderisme, ciclisme de muntanya, cursa de muntanya, entre altres. A través de la seva plataforma web i aplicació mòbil, Wikiloc permet als usuaris descobrir, planificar i compartir les seves rutes. Afavorint una comunitat activa i connectada d’aventurers.
Per començar a utilitzar Wikiloc a través de l’aplicació mòbil, el procés és senzill i pot ser realitzat en uns pocs passos. En primer lloc, descarrega l’aplicació Wikiloc des de la botiga d’aplicacions del teu dispositiu mòbil, ja sigui iOS o Android. Una vegada instal·lada, obre l’aplicació i crea un compte d’usuari. Això et permetrà accedir a totes les funcionalitats de la plataforma i guardar les teves rutes favorites, així com compartir les teves pròpies creacions amb la comunitat.

Com funciona Wikiloc?

Un cop hagis iniciat la sessió, pots explorar les rutes disponibles a través del cercador de la plataforma, filtrar-les segons la teva ubicació, dificultat, distància o tipus d’activitat desitjada. Quan trobis una ruta que t’interessi, pots accedir als detalls de la ruta, com el mapa, la descripció, la distància, el desnivell i els punts d’interès.
Per seguir una ruta en particular a través de l’aplicació, pots prémer el botó “Descarregar ruta” o “Guardar ruta”. Això emmagatzemarà la ruta al teu dispositiu mòbil, permetent-te accedir-hi sense necessitat de connexió a internet durant la teva sortida. A més, l’aplicació ofereix funcionalitats GPS que et guiaran pas a pas durant la ruta. Ajudant-te a seguir el camí correcte i proporcionant informació útil com la distància recorreguda i el temps estimat.

Excursions

A continuació, hem triat cinc excursions amb Wikiloc a Barcelona per tal que pogueu endinsar-vos en l’excursionisme amb aquesta eina.

Excursió 1: Ruta Baixador Vallvidrera – Zona Universitària

Per començar, aquesta primera ruta ofereix una caminada de 6,66 km amb dificultat fàcil, convenientment accessible mitjançant transport públic. Inicia a Vallvidrera i conclou a la Zona Universitària de Diagonal, amb una durada aproximada de 1 hora i mitja. És una ruta sorprenent que passa des de carrers urbans fins a camins més rurals, oferint una experiència variada als estudiants. Els punts destacats inclouen les vistes panoràmiques de Barcelona i l’oportunitat de descobrir racons menys coneguts de la ciutat.

Powered by Wikiloc

Excursió 2: Recorregut pel Paleozoic a Collserola

Una ruta circular de 6,59 km amb dificultat fàcil, accessible mitjançant transport públic, ofereix un viatge geològic fascinant. Inicia a Sant Pere Martir i passa per la Mina Juanita fins arribar a les bateries antiàeries de la guerra civil. Aquesta excursió de 2 hores és com un viatge en el temps, mostrant els vestigis històrics i geològics de la zona, perfecte per a estudiants que busquen una combinació entre natura i història local.

Powered by Wikiloc

Excursió 3: Ruta Baixador Vallvidrera – Sant Cugat

Aquesta caminada més llarga de 12,81 km amb dificultat fàcil, tot i la seva durada d’aproximadament 4 hores i mitja, connecta Vallvidrera amb el centre de Sant Cugat. És ideal per a aquells estudiants que desitgen una experiència més extensa i diversa, passant per entorns naturals variats i oferint la possibilitat de descobrir la vida local a Sant Cugat.

Powered by Wikiloc

Excursió 4: Excursió a la Font del Bon Pastor

Aquesta ruta circular de 10,51 km amb dificultat moderada ofereix una aventura més desafiadora. Malgrat la seva dificultat moderada, és accessible amb transport públic i ofereix una ruta sense gaire desnivell. La caminada de 4 hores passa des de Can Calopa de Dalt fins la Rierada i, finalment, tancant pel corriol que uneix la Font del Bon Pastor amb Can Calopa. Aquesta ruta ofereix vistes relaxants i un entorn natural per als estudiants que busquen un repte lleuger.

Powered by Wikiloc

Excursió 5: Ruta al Park Güell per Collserola

Per als més aventurers, aquesta ruta circular de 20,25 km amb dificultat moderada ofereix una experiència àmplia i emocionant. L’ascens des del Barri de Gràcia fins al Tibidabo, passant pel Park Güell, és una experiència enriquidora de 6 hores. Aquesta ruta ofereix vistes panoràmiques de Barcelona, la possibilitat de descobrir monuments icònics i una experiència d’enderroc exclusiva per als estudiants més enèrgics.

Powered by Wikiloc

Material Bàsic per a les Excursions

Per a aquells que s’inicien en l’excursionisme, és fonamental estar ben preparat i equipat amb el material adequat per gaudir de l’experiència amb seguretat i comoditat. El material bàsic és la clau per garantir una excursió satisfactòria i agradable.
En primer lloc, una cosa essencial és un bon calçat. Uns bons botes de senderisme o calçat còmode i resistents són imprescindibles per protegir els peus durant el recorregut i proporcionar un bon suport en terrenys variats.
A més, és crucial portar aigua suficient i una ampolla reutilitzable per mantenir-se hidratat durant tota la caminada. La protecció solar també és vital; una gorra, ulleres de sol i crema solar ajudaran a protegir-se dels raigs UV, especialment en rutes exposades al sol. Els mapes o una brúixola, juntament amb una mica d’experiència en orientació, poden ser útils per evitar perdre’s.
A més, una motxilla lleugera i còmoda per portar tot l’equip, juntament amb algunes snacks energètics, com fruita, fruits secs o barretes energètiques, són perfectes per mantenir l’energia durant la ruta.
Finalment, és recomanable revisar la previsió meteorològica abans de sortir, i portar roba adequada per afrontar els canvis climàtics que es puguin presentar. En resum, el material bàsic per a l’excursionisme no només garanteix la seguretat i el confort. Sinó que també pot millorar significativament l’experiència d’explorar la natura i els entorns naturals.

Enregistra i comparteix les teves excursions!

Finalment, esperem que aquestes cinc excursions amb wikiloc a Barcelona despertin el vostre interès excursionista. En cas que us animeu, és possible crear excursions per després tenir un registre d’aquesta.
Per registrar les teves pròpies excursions a Wikiloc a través de l’aplicació mòbil, el procés és senzill i et permet compartir les teves aventures amb la comunitat d’usuaris.
En primer lloc, després d’haver iniciat la sessió al teu compte d’usuari, accedeix a l’opció de crear una nova ruta o engegar un seguiment de la teva sortida actual. Pots començar a gravar la teva ruta fent servir la funcionalitat de seguiment GPS de l’aplicació, la qual registrarà la teva ubicació i el recorregut a mesura que et desplaces. Mentre estàs gravant, l’aplicació registrarà informació rellevant com la distància, l’altura, la velocitat i altres dades útils.
Un cop hagis completat la teva excursió, pots aturar el seguiment i guardar la ruta, afegint-hi una descripció, fotos, hashtags rellevants i altres detalls que puguin ser d’interès per a altres usuaris.
Finalment, un cop hagis completat tots els detalls, pots penjar la ruta a la plataforma perquè altres persones puguin descobrir-la, seguir-la i gaudir-ne. Això permet compartir les teves experiències, consells i descobriments amb la comunitat d’entusiastes de l’aire lliure i enriquir la base de dades de rutes disponibles a Wikiloc.

A més, en aquest bloc comptem amb altres activitats alternatives per realitzar en els vostres temps lliures. Us recomanem aquestes altres entrades:
Activitats gratuïtes per a aquest Nadal: En este post te recomendamos una serie de planes gratis para estudiantes por Navidad en Barcelona muy interesantes. Seguir llegint.
Museus gratuïts de Barcelona els diumenges: Guia de museus gratis de Barcelona el primer diumenge de mes, agrupats per temàtica. Ideal per a estudiants universitaris amb pocs diners. Seguir llegint.

Related Post